OUT OF THE BOX

november 2016

Vandaag gaan we kijken of de mensen echt uit bed rollen in de kubuswoningen. Dat maak ik de kinderen altijd wijs als we onder de woningen naar opa en oma rijden. Als we bij de paalwoningen aankomen, stappen we in een hele andere wereld. Het idee van de architect, Piet Blom, was om een veilige oase in de stad te creëren. Nou, dat is gelukt! Piet Blom dacht al out of the box nog voordat de term bestond.

image

Blaakse Bos
We lopen door het Blaakse Bos naar de Kijk-Kubus, de museumwoning waar we binnen willen kijken. Het is warempel een drukke boel binnen met Frans- en Spaanstalige toeristen. De kubus bestaat uit drie lagen. De onderste laag is bedoeld om te wonen en te koken. De architect noemde deze etage het Straathuis vanwege de verbondenheid met de straat. We lopen met de trap naar de tweede etage. Dit is het Hemelhuis, omdat het naar boven gericht is. De etage heeft een badkamer en een slaapkamer. We constateren dat mensen hier niet uit bed rollen. De kubus loopt in de rondte en jongste zoon vindt het wel leuk om hier verstoppertje te spelen. De bovenste etage is het Loofhutje, een soort serre waar we even chillen en een prachtig uitzicht over de stad hebben. Jammer dat het regent.

image

Schaken met de Euromast
Na het verlaten van de Kijk-Kubus lopen we nog even door het bos met boomwoningen. Van de drukte in de stad is weinig te merken. Er is hier ook een groot schaakspel te vinden met stenen die de skyline van Rotterdam verbeelden. Oudste zoon wil even schaken maar jongste zoon wil verder op avontuur.

image

Comfortzone
Als we uiteindelijk de kubuswoningen verlaten, vraag ik: “En zouden jullie hier willen wonen?” Oudste zoon vindt het hier wel cool, jongste zoon zegt resoluut nee en vriendin wordt duizelig in de kubus. Hmm, ik zie het wel zitten maar stootte ook een paar keer mijn hoofd tegen de schuine muren. Als we thuis zijn, blijven we toch liever in onze comfortzone, in the box zeg maar. Wel komen we hier vast en zeker nog terug.

Wijzigingen zijn opgeslagen