ALLES KIDS!

oktober 2016

Kunst saai? Echt niet! Bij de eerste kids expositie ooit mag je kunstwerken aanraken of er zelfs doorheen kruipen! Lorena (7) en Delicia (8) gingen op onderzoek uit.

Lorena en Delicia zijn twee vrolijke zusjes. Ze wonen met hun papa, mama en twee broertjes in Rotterdam. Mama Melissa (31) mocht mee naar het museum.

Boijmans van Beuningen, wat is dat?
Een museum in Rotterdam. Lorena: „Het lijkt op een supergroot huis, met heel veel kamers waar je van alles kunt zien en beleven!”

Volgende keer weer?
In koor: Jaaa! We wisten niet dat een museum zo leuk kon zijn. Het is echt niet alleen voor grote mensen, er is zelfs een gedeelte waar de kinderen de baas zijn!

Lorena: De kapstok was het eerste kunstwerk dat we zagen; in de hal mochten we meteen onze jassen naar het plafond takelen – handig en leuk!

Delicia: De aardige mevrouw van het museum liet ons van alles zien. Bijvoorbeeld schilderijen van beroemde schilders, waar we op school ook over hebben gehoord. En veel aparte kunst, zoals een 3d-geprinte kruk van hout en paddenstoelen, een badkuip-boot en een soort discoladder met heel veel lampjes!

Lorena: Ook hebben we zelf kunst gemaakt door op plankjes in de vloer te stampen en zo golven op een groot scherm te maken.

Delicia: Ik vond de spiegelkamer het allerleukst. Die stond vol met gestippelde knuffels en door al die spiegels leek het net alsof er duizenden Delicia’s en Lorena’s waren!

Lorena: Het net van die kunstenares – ‘Pippi Langkous’ ofzo? – was ook cool. Daar konden we in klimmen en bovenin hebben we heerlijk gelegen en een filmpje gekeken op het plafond! Kunnen we thuis ook de televisie aan het plafond hangen en de bank vervangen door een net?

Wil jij ook een actie testen en hiervan zelf een verslag schrijven en foto’s maken? Stuur dan een mail naar dikkepret@rotterdampas.nl.

Wijzigingen zijn opgeslagen