Zoveel groen midden in de stad!

oktober 2019
Omschrijving afbeelding

Tamara (34) woont met Niels (36) en zoon Max (5) in Hillegersberg en heeft sinds vorig jaar een Rotterdampas.

Waarom heb je een Rotterdampas aangeschaft?
'Vooral voor quality time met het gezin! Zo kunnen we samen leuke, nieuwe dingen doen die we anders niet zo snel hadden bedacht. We vinden het heerlijk om steeds weer wat anders te ontdekken. Met de pas komen we op allerlei nieuwe plekken!'

Wat is je mooiste Rotterdampasherinnering?
'Oei, lastig! Ik denk mijn eerste bezoek aan Arboretum Trompenburg, vorig jaar juni. Na een warm, regenachtig weekend was alles er net ‘ontploft’ en stond de hele tuin in bloei. Ik was verrast door het groen, de bloemen en de rust middenin de stad. Wat een pareltje!'

Van welk Rotterdampasuitje krijg je geen genoeg?
'Van alle musea in de stad. Er is zoveel keuze en er zijn regelmatig wisselende expo’s. Dus die bezoek ik graag met mijn pas, soms is het maar voor een half uurtje! Dit voorjaar reed ik bijvoorbeeld met mijn zoontje in de tram langs Museumpark. Ik bedacht me ineens dat ik nog een bepaald schilderij in het Boijmans wilde bekijken. En dus stapten we uit om een halfuur voor sluitingstijd nog even naar binnen te gaan. Dat doe je toch sneller als je onbeperkt gratis naar binnen kunt.'

Doe je ook wel eens iets alleen met de Rotterdampas?
'Ik vind het fijn om af en toe in mijn eentje naar musea te gaan. Eerst had ik een Museumjaarkaart, maar ik ging nauwelijks naar musea buiten Rotterdam. Er zijn hier namelijk al zoveel toffe musea! Dus de Rotterdampas was eigenlijk een veel beter idee.'

Welke hashtag zou jij gebruiken om de pas te omschrijven?
'Ik zou toch gaan voor: #veelzijdig, #vanalleswat of #voorelkwatwils.'

Welk uitje staat nog op je verlanglijstje?
'Op de to-do-list met mijn zoontje staat het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Dat lijkt me erg leuk!'

Hoe ziet jouw ideale Rotterdampas-dag eruit?
'Samen met man en kind wat musea binnenlopen, afgewisseld met een lekkere lunch en een koffietje. Dan nog iets buiten doen, een bootje huren bijvoorbeeld. En ‘s avonds met mijn zus naar een voorstelling van Scapino in de Schouwburg.'

Heb je eens een Rotterdampasactie buiten Rotterdam gedaan?
'Jazeker! Ik ben naar de bioscoop in Schiedam geweest en naar het Omniversum in Den Haag. Echt goed dat je de pas daar ook kunt gebruiken.'

Gok eens hoeveel je al bespaard hebt met je Rotterdampas?
'Nou, dat is echt veel hoor! We hebben onze passen dit jaar al dik terugverdiend. Het is écht de moeite waard.'

Maak je weleens gebruik van een lastminute actie?
'Soms, als ik het toevallig zie in de app. Deze zomer gingen we bijvoorbeeld spontaan een avondje bowlen bij DOK 99. Supergezellig!'

Wat was je laatste Rotterdampasuitje?
'We zijn vorige week met zijn drietjes naar Blijdorp geweest. Heerlijk om daar op een zonnige zondagochtend vroeg te zijn. We gaan dan het liefst via de oude ingang naar binnen. Dan loop je de eerste uren lekker rustig door dat mooie oude gedeelte, tegen de drukte in.'

Wat is je favoriete herfstuitje met de pas?
'Dat is toch het Arboretum Trompenburg. Niet alleen voor de herfst overigens. Ik kwam er eigenlijk vandaag pas achter dat je met de Rotterdampas onbeperkt gratis naar het Arboretum kunt. Super, want elk seizoen is natuurlijk prachtig.'

Tip van Tamara
'Ontdekt via Rotterdampas: Jurassic Golf in Gouda. Daar kun je midgetgolfen tussen de levensgrote brullende dino’s. In het begin vond mijn zoon Max het een beetje eng, maar toen hij eenmaal durfde was-ie supertrots.'

Wijzigingen zijn opgeslagen