Winterse citytrips

december 2018
kerstmarkt 2018

De kerstversiering verklapt het al; het is bijna kerst! En dus ook vakantie. De een vermaakt zich op de lange latten in Oostenrijk, de ander speelt oneindig veel spelletjes. Eén ding is zeker; deze winter ga je je geen moment vervelen – en al helemáál niet als je met je pas op avontuur gaat in een van deze wereldsteden!

Sprookjesachtig Düsseldorf

Ieder jaar verandert Düsseldorf in een sprookjesachtig stadje. De kerstmarkt van Düsseldorf is echt waanzinnig! Zodra je na een prettige busreis aankomt – lees: ruime zitplaatsen voor maar € 15,- per persoon retour –  komt de geur van glühwein je tegemoet. ‘Ik denk die kant op!’ En ja hoor, die eerste glühwein is binnen. Dwaal door de knusse straatjes en kijk je ogen uit bij meer dan 200 versierde kerstkraampjes. Ook nog een pirouette draaien op schaatsen? Ga je gang. En dan, net voor vertrek, scoor je nog even een overheerlijke apfelstrudel… Maakt de dag compleet!

Magisch Maastricht

Ook in eigen land kun je kerstmarkten vinden. En dan hebben we het natuurlijk over Magisch Maastricht! Het Vrijthof is omgetoverd tot een magisch kerstparadijs. Met een schaatsbaan in het midden, de geur van verse lekkernijen en goede live muziek kun je je hier uren vermaken. Oh, en een ritje (of twee) in het reuzenrad mag je ook niet missen. Als het donker is zie je pas echt hoe mooi Maastricht is met al die kerstversiering.

Engelse gezelligheid

Die kerstmarkten zijn natuurlijk heel gezellig. Knus en schattig zelfs. Maar zoek je een perfecte winterbestemming voor een paar dagen, dan ga je met de boot naar Newcastle! Want als ze ergens dol zijn op kerstversiering, dan is het wel in Engeland. Hop over de zeven bijzondere bruggen die de stadsdelen met elkaar verbinden.
Newcastle staat bekend als winkelstad, maar bewonder naast winkels ook de diversiteit in architectuur én verken de leukste pubs in Quayside.

Ben jij een echte avonturier en ben je benieuwd waar je nog meer naartoe kunt toeren? Bekijk dan hier het aanbod. Let op: je kunt deze dagtochten ook maken in januari en februari. Ook zonder kerstmarkt zijn het fantastische steden!

Wijzigingen zijn opgeslagen