DJ clinic voor 30e verjaardag

juli 2016

Wat geef je iemand die 30 jaar wordt en dol is op muziek? Renze kreeg een dj-clinic cadeau en leerde de basistechnieken van het vak!

Woonplaats
Renze woont samen met zijn vriendin in een zonnig appartement in Capelle aan den IJssel. „Ik maak ons huis graag gezellig en regelmatig verander ik iets aan ons interieur.”

Werk
Ik werk op de bloemenveiling in Naaldwijk in het Westland en ’s zomers werk ik op de Parade als evenementenbeveiliger. Omdat ik heel vroeg begin, heb ik de rest van de dag nog tijd om leuke dingen te doen. En daar gebruik ik graag de Rotterdampas voor.

Pasgebruik
Ik gebruik de pas heel vaak. Voor zwemmen, naar de bios en maandelijks naar het Arboretum. En ik ga ook graag naar musea als Boijmans, de Kunsthal en natuurlijk Blijdorp, Madurodam en Duinrell.

Verjaardag
Het was al jaren mijn grote wens om voor mijn 30ste een keer een goede dj-cursus te volgen. Ik ben gek op muziek en vind het leuk om een beetje in de belangstelling te staan en daarbij mensen een leuke avond te bezorgen. Daarom had ik voor mijn 30e verjaardag een dj-clinic cadeau gevraagd. Toen ik op Facebookpagina van Rotterdampas de oproep zag voor een test, heb ik natuurlijk gelijk gereageerd. Precies op mijn verjaardag kon ik de eerste les gaan volgen.

Beats per minute
Ik heb tijdens dj-clinic veel geleerd en de mensen van DJ Sounds zijn heel vriendelijk. In het begin was het best wel een technisch verhaal. Er komt veel bij kijken bij het vak van DJ. Je moet de ‘beats per minute’ heel nauwkeurig tellen, zodat het ene nummer goed overgaat in het andere. Daarnaast moet je natuurlijk goed het publiek in de gaten houden of zij zich amuseren.

Festivals
Zelf houd ik van verschillende muziekstijlen, maar vooral van Nederlandstalig. Ik zie mezelf wel staan als dj op een Hollandse of rock and roll avond of op een groot festival. Daar heb je natuurlijk nog meer kennis en ervaring voor nodig. Ik ga daarom zeker de dj-clinic voor gevorderden volgen.

image
Wijzigingen zijn opgeslagen