Van museum tot sportclub

november 2018
Omschrijving afbeelding

Sanne (44) woont met haar vriend en dochter in Rotterdam centrum en heeft sinds 2013 een Rotterdampas.

Waarom heb je de Rotterdampas genomen?
Om leuke dingen te doen, binnen en buiten Rotterdam. Ik had hem een aantal jaar geleden ook al, maar toen deed ik er niet zo veel mee. Een beetje suf eigenlijk. Met mijn dochter Julia van 8 ben ik vaak op stap en dan is de pas wel heel erg handig.

Waar gebruik je de pas zoal voor?
Toen Julia kleiner was, gingen we vaak naar Professor Plons. Na school, met vriendinnetjes. Vooraf checken of iedereen z’n pas mee had en dan nog even een uurtje gratis spelen. We gaan ook best vaak naar het museum. Vooral die surrealistische blote lijven in de Kunsthal vonden we heel intrigerend. En lekker lunchen bij nieuwe tentjes doen we ook graag.

Gebruik je de Rotterdampas app?
Jazeker. Sinds kort. Die vind ik echt superhandig. Alle leuke en nieuwe acties op een rijtje. Je kunt ook zelf een wensenlijstje maken en makkelijk acties delen met je vrienden. Bijvoorbeeld via WhatsApp. En ik zag dat je in de app een overzicht kunt krijgen van wat je allemaal al hebt gedaan en hoeveel je daarmee hebt bespaard. (iOS of Android)

Hoeveel is dat denk je?
Ik heb pas sinds kort een account, dus exact weet ik het nog niet. Maar ik denk toch ieder jaar iets van honderd euro. Ik ga vaak naar de film – met mijn dochter, maar ook met mijn "vaste" filmvriendin. Elke bioscoop is een keer gratis en daarna krijg je altijd korting. Dat scheelt echt.

Heb je door de pas nieuwe dingen ontdekt?
In de zomervakantie hebben we een paar leuke en creatieve workshops gedaan via Rotterdampas. Taartjes versieren bij Arta la Tarta, dat was echt heel leuk én lekker. En een aquarel workshop voor kinderen bij Tekenpraktijk Turkoois.

Wat staat er nog op je wensenlijstje?
Ik hou van extreme dingen. Activiteiten die eigenlijk een beetje té eng en té spannend zijn. Maar het dan tóch doen. Zo heb ik ooit van de Euromast geabseild. Ik hoorde laatst van iemand dat je met de pas surflessen kunt volgen in Hoek van Holland, dat lijkt me een goeie om nog eens te proberen.

Tip van Sanne
Ik vind het Kralingse Bos helemaal geweldig. Mijn dochter zit er op atletiek bij PAC. Met de Rotterdams krijg je korting op de contributie. Als zij training heeft, ren ik graag een rondje om de plas.

Wijzigingen zijn opgeslagen