Uitvinders in de dop

januari 2019
techniek kinderen

Als uitvinder zit je nooit stil. Je bent nieuwsgierig, leergierig en hebt duizend en één ideeën. Gelukkig hoef je het wiel niet steeds opnieuw uit te vinden. Met deze drie Rotterdampasacties leer je de technische snufjes van de beste!

Handen uit de mouwen

Er is maar één manier om erachter te komen hoe een elektrische gitaar werkt. Of hoe je licht maakt. Door het zelf te proberen! Duik de werkplaats in en ontdek zelf hoe het in elkaar steekt. Bij The Inventors inspireren ze de nieuwe generatie uitvinders met coole workshops. Programmeren, elektronica, robotica en ontwerpen; alles komt voorbij. En geloof ons… niet alleen kinderen vermaken zich hier. ;-)

Klussen maar!

Bij het maken van meubels komt weer een hele andere vorm van techniek kijken. Een bouwpakket in elkaar zetten lukt vaak nog aardig. Maar hoe tof zou het zijn om gewoon je eigen meubels te ontwerpen en maken?! Na een beginnerscursus meubelmaken bij Buurman weet jij precies welk materiaal geschikt is voor jouw pronkstuk. En na deze cursus heeft ook een boormachine geen geheimen meer voor jou. Door materialen goed te leren hergebruiken, kun jij non-stop je interieur veranderen. ‘Hé, die tafel was eerst een kast. Wat tof!’

Technisch avontuur

De écht handige mensen gaan nog een stap verder dan het maken van kleine robots of meubelstukken. Zij bouwen aan een stukje techniek dat ervoor gaat zorgen dat wij straks kunnen verhuizen naar een andere planeet. Supertof! Bij het Museon in Den Haag leer je nu alles over ruimtereizen. De interactieve tentoonstelling ‘Reizen door de ruimte, op weg naar een nieuwe aarde’ zet je ook meteen aan het denken… Durf jij het aan om naar een onbekende planeet te reizen? Of blijf je toch liever op aarde?

Ontdek meer techniek, creativiteit en ontmoet andere uitvinders! Deel jouw ‘uitvinder in actie’-momentje via #rotterdampas op Instagram!

Wijzigingen zijn opgeslagen