Topchefs in de dop!

mei 2021
Blije kinderen bij de Kinderkeuken Rotterdam

Marloes, bekend van @thuis_bij_loesje, is getrouwd en heeft drie kinderen. Samen gaan ze er regelmatig op uit om de leukste acties te ontdekken. Vandaag staat een bezoek aan Kinderkeuken Rotterdam op het programma. En extra gezellig, haar nichtjes en neefje gaan ook mee.

De kinderen kijken er al een paar dagen naar uit en nu is het eindelijk zo ver: we gaan naar Kinderkeuken Rotterdam! De hele ochtend zijn de kinderen al stuiterballen: ‘Is het al tijd om te gaan, mam?’

Thuis vind ik koken met drie kids een flinke uitdaging. Meestal zeg ik halverwege dat ze beter even wat anders kunnen gaan doen. Het is best lastig om ze alle drie de juiste taak te geven en ook nog het overzicht te houden. Heel benieuwd hoe dat zo zal gaan dus... 

Kinderen buiten bij Kinderkeuken Rotterdam

Koken tussen de bomen en de kippetjes

De kookles is bij Drrroomland, aan de rand van het Bergse Bos. Er is een prachtige tuin met kleinschalige biologische tuinbouw. Koken tussen de bomen en de kippetjes, wat wil je nog meer? Het is een prachtige dag, dus we wandelen eerst even een rondje langs de verschillende tuintjes. Zo kunnen de kinderen gelijk zien waar het groente en fruit vandaan komt. Super leerzaam! 

Kinderen in de landbouwtuin van Kinderkeuken Rotterdam

Schort om en koken maar!

Wat is dit een geweldige locatie, zo tussen de kruidentuintjes! Helaas is het voor ons nog iets te fris om buiten te koken, maar binnen ziet het er ook erg gezellig uit. Alle kids gaan naar binnen, wassen hun handen en krijgen een schort voor. Tijd om te koken!

Op verschillende tafels liggen de ingrediënten klaar en kunnen de kinderen gerechtjes maken. Ze krijgen niet alleen uitleg over de producten, maar mogen ook ruiken en proeven. Vervolgens krijgen ze vragen over de ingrediënten de bereiding en is het tijd om zelf aan de slag te gaan.

Kinderen krijgen uitleg bij Kinderkeuken Rotterdam

Ik ben onder de indruk van Mirjam en Saskia, de twee workshopleiders, ze weten de kinderen vanaf begin tot eind geboeid te houden. Wat een enthousiasme! Dankzij de goede voorbereiding en de kleine groepjes waarin de kinderen werken, hoeven ze niet op elkaar te wachten. De kinderen zijn echt aan het genieten, ze hebben lol, maar ze zijn ook heel geconcentreerd aan het koken. Ik ben trots op deze kleine chefs!  

Meisje is aan het koken

Jongen aan het snijden

Hakken, snijden, bakken

Bij de Kinderkeuken wordt er steeds uit een ander land gekookt. Vandaag staat de Turkse keuken op het menu. Er wordt gesneden, gevijzeld, gerold, gehakt en de kinderen mogen ook zelf bakken. Ze maken hun eigen knoflooksaus, vullen heerlijke bladerdeeghapjes en een grote schaal met couscous. Hmm, ik kan nu al niet wachten om te proeven...

Meisje vouwt bladerdeeg in Kinderkeuken Rotterdam

Na afloop krijgen de topkoks hun gerechtjes mee naar huis. Wat was dit leuk en wat smaakt alles lekker! We hebben genoten van een gezellige, leerzame en smaakvolle middag bij Kinderkeuken Rotterdam. Kunnen we volgende week weer?!

Wijzigingen zijn opgeslagen