Escaperoom: Challenge accepted!

mei 2016

Toen de eerste escaperooms in Nederland openden was mijn vriend onmiddellijk enthousiast. Ik stond zelf iets minder te springen. Als ik een voor mij nog onbekende ruimte betreed zoeken mijn ogen automatisch altijd even de nooduitgang. De diagnose ‘claustrofobie’ is wat overdreven, maar voor de lol opgesloten worden staat bij mij niet bovenaan m’n bucketlist.

Toch besloot ik afgelopen week om stoer te zijn en het gewoon een keer te proberen. Onder het mom van ‘ze hebben daar vast een paniekbutton’. En vooral onder het mom van ‘het is mijn vriend zijn verjaardag en deze verrassing verwacht hij echt nooit’. Met z’n zessen op naar Escape010 dus. Let’s do this.

Ik stelde me een hele hysterische, disco-bowling achtige setting voor, met veel neonlicht en knipperende lampjes. De entree van Escape010 is echter het tegenovergestelde. Op een hoekje van een rij woonhuizen oogt het van buiten eerder als een koffiebarretje. Een vrolijke jongedame heette ons welkom en vertelde wat we konden verwachten. Ook gaf ze ons handige tips/levenslessen als: “Als het vast zit, zit het echt vast", “Je hoeft écht nergens op te klimmen", en “Alles is binnen handbereik”.

Escape010 biedt 2 themakamers: Timescape en Dreamscape. Wij kozen voor de eerste. Het doel is om uit deze kamer te ontsnappen binnen 60 minuten. Er werd ons verteld dat slechts 40% van de spelers dit haalde. Challenge accepted! Toen we de kamer eenmaal binnengingen was ik positief verrast: denk aan mooie vintage rekwisieten in een laboratorium-achtige setting.

57 minuten later stonden we weer buiten! Heel erg trots dat we net op het nippertje uit de kamer waren ontsnapt. Vervolgens hadden we een volledige dag aan gespreksstof. Eén van ons omschreef de middag zelfs als ‘een soort Ford Boyard maar dan zonder lilliputters en tijgers’. Kortom, een superleuke ervaring. En…. ik wil binnenkort graag de Dreamscape proberen. Ja. Ik ga mezelf voor de lol nóg een keer laten opsluiten. Nooit gedacht!

Wijzigingen zijn opgeslagen