Spontaan is het leukst!

juli 2018
Omschrijving afbeelding

Rianne (42) woont met haar man Mark (42), Otis (7) en Hèron (5) in Rotterdam Delfshaven en heeft sinds 2000 een Rotterdampas.

Waarom heb je een Rotterdampas genomen?
‘Het is ooit begonnen toen ik als student een danscursus bij de SKVR wilde doen. Met de Rotterdampas kreeg je 25 euro korting. Een superactie, want voor studenten was die korting hoger dan de kosten van de Rotterdampas. De jaren erna heb ik de pas af en toe aangeschaft, maar nu als gezin is het gewoon een must om ‘m te hebben.’

Heb je de pas altijd bij je?
‘Een ijsje eten bij Venezia, naar de Speeldernis, een museum bezoeken of even zwemmen. De leukste uitjes ontstaan spontaan, dus de passen van mij en de kinderen heb ik altijd in mijn portemonnee. Het scheelt ook echt veel geld. Vorig jaar hebben we zeker 400 euro bespaard en nu zitten we al aan 200.’

Ga je altijd met het gezin of ook met z’n tweeën?
‘Met het gezin gaan we ieder jaar sowieso naar Blijdorp, Plaswijckpark, Villa Zebra, het Maritiem Museum. Maar we zijn laatst ook naar het Boijmans van Beuningen geweest voor de drollen en blootpakken van Gelatin. Samen met Mark zat ik met korting op salsales. En zelf deed ik een Wordpress cursus bij de SKVR en een yoga-aanbieding bij yogastudio Yomabe.’

Heb je door Rotterdampas iets nieuws ontdekt?
Museum Prinsenhof in Delft. Daar hebben we de strandbeesten van Theo Jansen gezien. Geweldig! Maar ook de Moordhal was erg spannend. En Avifauna. Daar was ik nog nooit geweest.’

Welke Rotterdampas actie zou je nog graag een keer doen met de pas?
‘Ik ga graag op verkenning in mijn eigen wijk, dus misschien weer eens iets nieuws ontdekken. Een schoonheidsbehandeling lijkt mij ook heel lekker.’

‘Wat doe je het liefst als het heel warm is?
Fun Forest in het Kralingse Bos vinden de kinderen geweldig. Het is echt bedoeld voor kids van hun leeftijd en Otis en Hèron kunnen alles zelf beklimmen. Zodra ze iets groter zijn, gaan we de hoogte in met allerlei klimspullen. Maar voor nu is het wel fijn voor mijn moederhart dat ze maar één meter boven de grond hangen.’

Riannes tip
‘Vorig jaar ging ik op een druilerige dag in de vakantie met de kinderen naar Museum Rotterdam ’40-’45 bij Metro Coolhaven. Een klein museum, maar met heel veel impact.’

Wijzigingen zijn opgeslagen