Maak je klaar voor een Rotterdampasmarathon

april 2019
Omschrijving afbeelding

Is die 42 kilometer (en een beetje) hardlopen niet aan jou besteed? Maar staat een marathon wel op je bucketlist? Met je Rotterdampas bij de hand gaat het je zeker lukken. Geef er gewoon je eigen draai aan! Doe je mee?

Op naar de 5 kilometer

Het lentezonnetje straalt. De spanning hangt in de lucht. De eerste fanatieke hardlopers verschijnen aan de start. Terwijl zij zich opmaken voor de race van hun leven, bouw jij rustig op. Iedere marathonrenner weet dat je niet meteen te hard van stapel moet lopen. Dus wat dacht je ervan; zullen we meteen maar even pauze nemen bij Pathé?

En door naar de 20 kilometer

Met dat filmpje heb je dan wel wat tijd ‘verloren’, maar dat weet jij goed gemaakt. Om weer in de buurt te komen van de echte sportievelingen, snijd je gewoon een stukje af. Een klein stukje maar… Van Pathé, hup naar Zuidplein! Een mooi punt om iedereen aan te moedigen. Maar let op; het regent hier natte sponzen! ;-)
Dat aanmoedigen kost nog best veel energie, vind je niet? Tijd voor een lekkere pannenkoek bij Lunchroom Arty én een koffie of thee met gebak bij La Boca.

Nog 12 kilometer te gaan

Jij hebt na deze lekkernijen weer energie voor tien. Maar dat geldt niet voor iedereen. Spring snel de metro in en ga naar Blaak. Hier beginnen de diehards aan de laatste 12 kilometer. De laatste loodjes... Extra hard gejuich doet veel goeds. Dus laat je horen! Tussendoor scoor je in de Markthal een zoete stroopwafel bij Goudstroop. Smikkel ‘m snel op, want die heerlijke geur kan niemand, zelfs een sporter, weerstaan.

En dan is daar de finish!

Over Blaak lopen de hardlopers twee keer. Maar de tweede keer is het einde wel héél dichtbij. Scoor dus snel nog een frozen yoghurt bij Amy’s Yoghurt Rotterdam en loop met de toppers mee richting de Coolsingel. Daar is-ie dan: de finish. Wat een prestatie! En wat ben jij lekker bezig geweest vandaag! Applausje voor jezelf als goede supporter.

Dat bucketlist-vinkje is binnen! Jij hebt je bijdrage geleverd en zelfs mooie prijzen gescoord. Meer eten & drinken tips? Of ga je je wagen aan de sportieve acties? Zet ‘m op en veel plezier!

Wijzigingen zijn opgeslagen