Rode pepertjes snijden we genoeg!

december 2020

Joke van Wijnbergen (70) uit Purmerend volgt samen met zoon Richard (36) een hartverwarmende kookworkshop bij Het Zesde Geluk. Met je Rotterdampas krijg je 1x 50% korting op de kookworkshop!

‘Wij houden in ons gezin van koken en lekker eten. Toch had ik nog nooit een kookworkshop gevolgd, dus toen Richard dit voorstelde was ik meteen enthousiast! Aziatisch koken is niet helemaal nieuw voor mij. Ik ben vooral een liefhebber van de Indonesische keuken; die gerechten zet ik regelmatig op tafel. Dat we nu meer op de bredere Aziatische toer gaan en nieuwe kooktechnieken leren, vind ik enig!’

Koken in de kelder

‘We stappen het pandje van Het Zesde Geluk aan de Oostzeedijk Beneden binnen; wat een sfeervolle en gezellige ruimte. Hier gaan we na de workshop onze gerechtjes opeten, want koken doen we beneden in de kelder. Na het handenwassen en omdoen van een schort, vertelt eigenaresse Jinai wat we vandaag gaan maken: Thaise Tom Yung Goong soep, Gua Bao (een broodje met gemarineerde kip), kleefrijstkoekjes en dumplings.

We beginnen met het snijden van de ingrediënten. Vooral rode pepertjes hakken we genoeg, want er moet natuurlijk wel een beetje pit in het eten, heerlijk! Jinai geeft je wel alle ruimte om zelf de verhoudingen te bepalen. Voor de een is een flintertje al te heet, terwijl de ander een hele peper nog weinig vindt. We koken de soep, vervolgens marineren we de kip voor op de broodjes, maken de vulling met gehakt, bieslook en gember voor de dumplings en gaan aan de slag met het kneden en aansmeren van de kleefrijstkoekjes.

Thuiskokkerellen

Zo hebben Richard en ik in 2,5 uur tijd een hoop kook- en snijtechnieken geleerd – en natuurlijk van alles geproefd! Jinai vertelt veel en de recepten kregen we mee, dus we kunnen thuis ook met de lekkere gerechtjes aan de slag. Ik heb mijn man inmiddels getrakteerd op de Thaise soep. Die viel in de smaak!’

Lijkt het jou ook leuk om een actie voor het Rotterdampasmagazine te reviewen, inclusief mooie foto’s en een interviewtje achteraf? Of zie jij jezelf samen met je koters shinen in de rubriek Kids&Co? Meld je dan nu aan! Mail je naam, leeftijd, pasnummer en telefoonnummer naar info@rotterdampas.nl. Dan nemen wij contact met je op!

Wijzigingen zijn opgeslagen