Paradijs voor kleine verzamelaars

oktober 2019
Omschrijving afbeelding

Marloes, bekend van @thuis_bij_loesje, is getrouwd en heeft drie kinderen. Samen gaan ze er regelmatig op uit om de leukste acties te ontdekken. Vandaag gaan ze op ontdekking in het Natuurhistorisch Museum!

Mijn drie kinderen zijn een stel kleine verzamelaars. Dat betekent altijd een tas vol stenen in de gang en nooit de was aan kunnen zetten zonder eerst alle zakken na te lopen op schelpen en steentjes (pardon, oude fossielen en schatten uit verre landen). Een bezoekje aan het Natuurhistorisch Museum kan dus zeker niet uitblijven!

Alle speurneuzen verzamelen!
Bah, wat een weer… Het komt met bakken uit de hemel. De perfecte dag om een museum in te duiken dus! Het Natuurhistorisch Museum stond al een tijdje op de planning en nu mijn meiden naar school gaan, is dit een mooi moment voor een bezoek. We worden enthousiast begroet als we binnenlopen. De kinderen krijgen ieder een speurtocht en kunnen niet wachten om op pad te gaan. Voor deze speurtocht hoeven ze nog niet te kunnen lezen schrijven. Ideaal dus voor jonge kinderen tussen de 4 en 7 jaar! Voor de oudere kinderen is er een andere, iets uitdagendere quiz.

Horen, kijken en voelen
De speurtocht door het museum is een schot in de roos! De kinderen lopen alle ruimtes door op zoek naar plaatjes en antwoorden op de vragen uit het boekje. Als ze uitgeraasd zijn, ontdekken ze de spelletjesruimte bovenin het museum. Hier kunnen ze de juiste geluiden aan de dieren koppelen, verschillende dierenhuiden voelen en plaatjes van dieren bij de juiste schedels hangen. Een heel leuke, interactieve manier om meer over dieren te leren.

In het museum hebben ze haaien, amfibieën, dieren op sterk water, opgezette dieren die allang zijn uitgestorven en reconstructies van dieren waarvan ze het bestaan vermoeden. Maar het grappigst vinden mijn kinderen de drol van Ramon, de olifant uit Blijdorp die in 1998 is overleden. Drollen hè, altijd leuk!

Indrukwekkend én leerzaam
Ook mijn man en ik vinden het museum erg interessant. Zonder de kinderen zou ik meer de tijd nemen om alle informatie te lezen, maar met jonge kids komt dat er nu eenmaal niet van. Toch hebben we veel geleerd en indrukwekkende reconstructies en vondsten gezien. Daarbij is het voor kinderen gewoon erg leuk om een speurtocht door het museum te doen. Een echte aanrader voor kleine verzamelaars! En nee, bij thuiskomst vond ik gelukkig geen geheime schatten in hun zakken ;-)

 

Wijzigingen zijn opgeslagen