Zonnestralen vangen op je paasbest

april 2019
Omschrijving afbeelding

Yes, een lekker lang weekend! Tijd om te genieten van het heerlijke zonnetje en genoeg chocoladepaaseitjes te eten. En met zoveel vrije dagen is er geen excuus om er niet gezellig op uit te trekken. Er is zó veel leuks in en rondom Rotterdam te doen dit weekend. Mis het niet!

Een goed ei

Een extra eitje hoort er met Pasen natuurlijk bij. Hoeveel heb je er gekookt om te beschilderen en te verstoppen? Heb je ze allemaal weer teruggevonden? Bij Het Wapen van Delfshaven weten ze met al die eieren wel raad. Hier zit je goed gebakken: bestel een omelet of uitsmijter met drie eieren. En vooruit, omdat het paasweekend is, kleed je die natuurlijk aan met spek of kaas, ham, tomaat, ui of allemaal! Dat is nog eens gezellig samen tafelen.

Fiets je blij

Zo, de bodem is gelegd. Nu ben je helemaal klaar voor een voorjaarsfietstocht richting Schiedam. Kies voor de korte route via de Schiedamseweg of ga een blokje om langs het water (Delfshavense Schie). Met wind mee sta je zo midden in het centrum van de oude stad. Kriebelt het stiekem toch om paaseieren te zoeken? Parkeer dan je fiets vlakbij het Stedelijk Museum Schiedam. Ze dagen je uit om te zoeken bij de ‘Manzoni in Holland’ expo. Maar pas op! Er ligt één ei dat netjes op zijn plek moet blijven liggen. Dit ei is al bijna 60 jaar oud en onderdeel van de expo over de Italiaanse kunstenaar Piero Manzoni.

Heb je alle eitjes verzameld? Bewonder dan het werk van drie jonge kunstenaars die kans maken op de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs. Donderdag 18 april wordt de winnaar bekendgemaakt, maar hun werk zal tot 16 juni in Schiedam te zien zijn. Je hoeft natuurlijk niet uren binnen te zijn met dit mooie weer. Gelukkig heb je met de Rotterdampas onbeperkt gratis entree, dus je kan gewoon een keer terugkomen. Geniet nog even op het terras bij de Pannekoe voordat de zon onder gaat en je weer voldaan op de fiets stapt.

Extra dag vrij

Al zoveel leuke dingen gedaan dit weekend... en dan heb je lekker nog een dag vrij! Wat gaat het worden: de Aqua Disco bij Zwemcentrum Rotterdam of slingeren en klimmen bij Klimpark Fun Forest? Alhoewel, zonnestralen vangen vanuit een boot klinkt ook niet slecht. Trommel tot wel 12 vrienden of familieleden op en huur samen een sloep. Dat is pas relaxt!

Op zoek naar nóg meer inspiratie? Pak het lentemagazine of de jaargids er eens bij! Of bekijk de eerder verschenen toffe ‘Ontdek meer-tips’. Wat je ook doet, het wordt sowieso een zonnig weekend. Perfect voor een Rotterdampas-uitje en een leuk kiekje voor op Instagram!

Wijzigingen zijn opgeslagen