Over de grenzen van de stad

november 2019

Kijk, het is natuurlijk geen nieuws dat je met de pas ontzettend veel leuke dingen kunt doen in Rotterdam. Maar wist je dat er buiten de stadsgrenzen ook heel erg veel te beleven is? Een dagje cultuur snuiven in Gouda bijvoorbeeld, uiteten in Den Haag of een dagtocht naar een spetterende stad in het hoge noorden van ons land. Zit je klaar voor een flinke dosis inspiratie? Daar gaan we!

Om de hoek

We houden het nog even dichtbij huis en gaan voor een actief uitje! Bij Escape Mission in Capelle aan den IJssel moet je zo snel mogelijk ontsnappen uit een van de drie escaperooms. Los jij een moord in Londen op? Schakel je een virus uit? Of weet jij op tijd de vermiste familie te vinden? Als je niet kunt kiezen is er niks aan de hand. Met de Rotterdampas krijg je onbeperkt 25% korting op een escaperoom, dus probeer ze allemaal!

Hóé lang?

In het centrum van Gouda vind je de Sint-Jan. Zodra je deze kerk binnenloopt valt je mond spontaan open, want dit is met 123 meter de langste kerk van Nederland! Daarnaast is het gebedshuis wereldberoemd vanwege de 72 gebrandschilderde ramen. Krijg je al de behoefte om met eigen ogen te zien? Het is echt de moeite waard, en met de pas kun je ook nog eens onbeperkt gratis naar binnen.

Er even tussenuit

Stap in de bus en laat je met € 12,50 korting naar Maastricht rijden. Deze stad is een van de oudste van ons land staat vol oude huisjes met mooie gevels. Daarnaast kun je urenlang banjeren door de kleine, gezellige straatjes. Vergeet je geen vlaai te eten?! In Maastricht vind je niet voor niets overal die echte Limburgse vlaai...

Zoek de verschillen

Genoeg cultuur gezien in onze eigen Maasstad? Zoek het wat verderop en ga naar Delft. Deze stad barst uit z’n voegen van historie en kunst. Met de Rotterdampas kun je bij veel musea ook nog eens gratis naar binnen. Zo ook bij Museum Prinsenhof Delft. Hier zie je tot en met half februari bijzondere werken van schilder Pieter de Hooch: bekijk Delft zoals het er 400 jaar geleden uitzag. Zie jij de verschillen?

Wijzigingen zijn opgeslagen