Op ijs-reis in Rotterdam

juli 2018
Omschrijving afbeelding

Blijf je deze zomer in Rotterdam? Geen probleem! De temperatuur is Mediterraans, het strand is om de hoek en er zijn genoeg ijsjes te vinden in de stad. Maak een ijs-reis langs Italië, Griekenland en tropische gebieden. Pak de Rotterdampas app erbij en ontdek je eigen stad op een heel andere, maar lekkere manier.

IJs-reis stop 1: Italië

Die Italianen zijn er al eeuwen zoet mee: gelato! Van vader op zoon wordt de bereiding er met de paplepel, eh... ijsschep ingegoten. Goed nieuws: je hoeft voor echte gelato niet helemaal naar Italië af te reizen. Ook in Rotterdam kun je terecht voor het lekkerste Italiaanse ijs. Wat dacht je van Capri? Een Italiaans eiland, maar dan gewoon aan de Karel Doormanstraat. Al meer dan 60 jaar scoor je hier de favo ijssmaken van de Italiaanse eigenaar. Tja, dat zijn er heel veel, maar geef hem eens ongelijk. Wordt het aardbei? Chocolade? Of eens iets heel anders? Je bent gewaarschuwd; kiezen wordt lastig! Gelukkig krijg je na 1 gratis ijsjeonbeperkt 25% korting op ijsjes met 2 bolletjes. Zo kun je alle smaken een keer proeven.

Of ga je voor Venetië? Niet het stadje van de gondola’s, maar die ijssalon op de Oude Binnenweg natuurlijk! Tussen het shoppen door smul je bij IJssalon Venezia van 1 gratis ijsje en daarna onbeperkt €0,20 korting.

IJs-reis stop 2: Griekenland

Een koffie om de dag mee te beginnen en een ijsje om de dag mee af te sluiten. Dat is hoe het vaak gaat. Maar wat nu als je ze bij elkaar voegt? En dan gewoon op elk moment van de dag? Yes, dat kan natuurlijk: ijskoffie! Deze ijskoude lekkernij is per toeval ontstaan door gebrek aan warm water. Nu is iedereen er dol op en is de Frappé uitgegroeid tot het nationale drankje van Griekenland. Gelukkig kun je ook in Rotterdam genieten van een echte Frappé. Een Frappé Deluxe zelfs! En dat met onbeperkt 50% korting bij Sherlock’s Place. Geniet op het rustige terras midden in de stad en stippel ondertussen je route verder uit in de Rotterdampas app.

IJs-reis stop 3: Tropische oorden

We gaan zuidelijker. Op zoek naar mango’s uit India en ananassen uit Brazilië; vruchten waar inmiddels de hele wereld dol op is. Gelukkig vind je ze ook gewoon in Rotterdam. Bij Swirl in Rotterdam Zuid bijvoorbeeld. Hier geniet je van verschillende fruitsoorten gemixt met ijs. Frisse aardbei, sappige mango en zoete ananas; gooi er maar in! Morgen hebben ze weer iets anders. Misschien wel kiwi of meloen.

Met deze lekkere ijs-reis vermaak je je de hele zomer in eigen stad. Kijk in de Rotterdampas app (iOS enAndroid) welke toffe acties hier in de buurt zijn of check deze zomertoppers! Zo maak je je reis echt compleet.

Wijzigingen zijn opgeslagen