Nationale Kinderherdenking: geef een vrijheidsbloem

april 2020

Leven in vrijheid, dat is niet vanzelfsprekend. Tijdens de Nationale Kinderherdenking op 4 mei staat Nederland met kinderen hierbij stil. Dit jaar alleen zonder publiek. De jaarlijkse bijeenkomst op het plein van Madurodam vervalt, in plaats daarvan is er een tv-programma dat op 4 mei tussen 19.00 en 20.00 uur wordt uitgezonden door RTL5. In het tv-programma ‘Het is stil in Madurodam’ wordt toegewerkt naar twee minuten stilte en de betekenis daarvan.

Ook kunnen kinderen meedoen aan het 'allergrootste eerbetoon voor Nederland'. Zij kunnen zich gratis aanmelden voor een vrijheidsbloem en zo een wens voor de vrijheid doen. Alle vrijheidsbloemen worden op 4 mei neergelegd bij Madurodam. Het eindresultaat kun je tussen 19:45 uur en 20:00 uur volgen via hun website en social media. En op 5 mei verspreiden ze alle wensen door heel Nederland. Zo geven we elkaar in deze rare tijden een beetje hoop voor de toekomst.

Aanmelden voor een gratis vrijheidsbloem is heel simpel: bedenk een (vrijheids)wens voor de rest van Nederland. Wat wens jij anderen toe?

Wijzigingen zijn opgeslagen