Lentekriebels in Nederland

maart 2019
Omschrijving afbeelding

Het zonnetje laat zich steeds vaker zien. De felgele narcissen schieten uit het verse gras. En eerlijk is eerlijk, mensen kijken een stuk vrolijker. Yes, de lente is begonnen! En wat is er dan lekkerder dan van de buitenlucht genieten?! Middenin de stad of juist in een uniek natuurgebied. Heb je je wensenlijstje bij de hand? Deze drie lentetripjes wil je niet missen!

Begin in het hoge noorden

Je wekelijkse rondje om de Kralingse Plas is natuurlijk heerlijk. Maar wat dacht je van een uitstapje naar het Ibiza van het noorden? Op zaterdag 30 maart reis je voor maar € 29,- retour naar Texel! De bus brengt jou en alle andere natuurliefhebbers naar Den Helder, waar je de boot naar het eiland pakt. Wat een prachtig uitzicht zo over de Waddenzee. Dit keer geen skyline van hoge gebouwen, maar van knusse huisjes en een vuurrode vuurtoren. Tijdens de rondleiding over het eiland kom je alles te weten over de unieke natuur. Zo’n leuke dag vliegt altijd snel voorbij. Gelukkig kun je in april en mei gewoon nog een keertje mee!

Daal af naar de Keukenhof

Voordat je uit enthousiasme nog een dagje Texel boekt, moet je ook echt even de data voor een dagtocht naar de Keukenhof bekijken. Zo vaak zie je namelijk niet 7 miljoen bloembollen van 800 tulpensoorten in bloei staan.Een bloemetjestuin saai? Nee joh, het is écht heel tof om te zien! Al 70 jaar lang komen er jaarlijks bijna een miljoen mensen speciaal voor de Keukenhof naar Lisse. Dit jaar staat het park in thema van Flower Power. Een explosie aan kleuren en geuren gegarandeerd dus!

Eindig in eigen stad

Uitjes naar Texel en de Keukenhof zijn echte must-do’s. Maar ook in eigen stad heersen de lentekriebels: ook in Rotterdam is genoeg te beleven! Bewonder de lammetjes bij de kinderboerderij of kijk rond bij Trompenburg Tuinen & Arboretum. Extra leuk: bij Trompenburg krijg je met je pas onbeperkt gratis entree. Je kunt dus iedere week even komen spieken naar nieuwe bloemen.

Meer toffe lenteacties ontdek je in het seizoensmagazine of bekijk ze hier. Check ze snel, en dan lekker naar buiten!

Wijzigingen zijn opgeslagen