Kajakken in het Zuiderpark

juli 2020

Nina gaat er regelmatig op uit met haar Rotterdampas: van musea bezoeken tot actieve uitjes. Ze deelt haar ervaringen graag met andere Rotterdampassers. Dit doet ze in de vorm van een review met toffe foto’s! Vandaag gaat ze voor een portie waterpret…

Het is zondagmiddag, dé perfecte dag voor een middagje in de kajak. De zon schijnt en het is lekker warm (goed getimed dus!). Samen met Denni heb ik om 13:.00 uur afgesproken bij ZAP in het Zuiderpark. Hier kun je verschillende watersporten beoefenen en een kano, kajak of waterfiets huren. Met je pas krijg je onbeperkt € 2,50 korting op 1 uur kajakken.

In de kajak

‘Hebben jullie extra kleding bij je?’. Dat is de eerste vraag die ons wordt gesteld. Ons antwoord is ‘nee’ en de man achter de balie begint te lachen. We lopen een beetje huiverig naar het water toe en zien dat we allebei apart in een kajak zitten. Het enige wat ik kan denken is dat ik niet in het water wil vallen. We gaan zitten en worden het water ingeloodst. We beginnen aan ons avontuur! Er staat een aardig windje en telkens als ik de kajak voel bewegen, schrik ik een beetje. Maar, na een tijdje krijg ik het gevoel te pakken en kom ik vooruit. Voor Denni geldt dat precies zo!

Held op sokken

Na wat heen en weer peddelen, besluiten we na 20 minuten uit de kajak te stappen. We vinden het te ‘eng’ en zijn eigenlijk bang om in het water terecht te komen. Ook omdat we niet precies weten wat we moeten doen als we eruit vallen, zitten we niet op ons gemak. Dat is wel jammer, want je kunt dus helemaal naar Barendrecht varen, leuke routes door het park volgen en onderweg stoppen voor een picknick! Helaas gaat dat voor ons niet op.

Heerlijk zomers uitje

Als we onze schoenen weer aantrekken, balen we een beetje dat we er na een korte tijd zijn uitgestapt. Volgende keer huren we een kano of een waterfiets waar je met zijn tweeën in kunt. Dat gaat vast een stuk beter (en stabieler), haha! Met mooi weer is dit namelijk écht een heel leuk zomers uitje. En het Zuiderpark is een hele mooie plek met leuke vaarroutes tussen de bomen door. Gelukkig hebben we veel gelachen en er een leuke dag van gemaakt.

Dus, ben je niet ‘bang’ om in het water te vallen tussen de vissen die er zwemmen, dan is dit een superleuk en uitdagend uitje voor het gezin of misschien wel een date. Kies dan wel voor een kano of een waterfiets waar je gezellig knus samen in zit!

Wijzigingen zijn opgeslagen