Hoe viezer, hoe beter!

september 2019
Omschrijving afbeelding

Rotterdampas bestaat dertig jaar en je weet wat ze zeggen: dirty thirty! We maken er dus een lekker smerige herfst van. Paintballen met je buddy’s, zweten bij hot yoga, dirty dancen in de Vibes: met je pas krijg je korting op allerlei ‘vieze’ activiteiten.

Dus trek je oudste kleren aan en ga gezellig helpen op de boerderie of leef je uit tijdens een sessie pottenbakken. Taart smijten tijdens een feestelijke cakesmash kan ook. Net als eten met je handen: bij Ayla krijg je overheerlijke patatas brava’s met een flinke klodder aioli. En wil je écht superranzig worden, dan ga je met al je vrienden een middag quad rijden door de modder.

Over modder gesproken: daar doet Ivar de Jong van Mudshirt heel creatieve dingen mee. Wat precies, dat lees je in het interview. Toen ik Ivar sprak, vertelde hij dat hij helemaal niet van viezigheid houdt. Best verrassend voor iemand die met modder werkt! Maar zoals je op de cover misschien al hebt gezien, moest Ivar er toch aan geloven. Samen met illustratoren Loes van Gils en Maus Bullhorst was hij ‘lijdend voorwerp’ tijdens onze fotoshoot met modderbad. Een hilarische middag, waarbij uiteindelijk níemand schoon naar huis ging – ook de fotograaf, de artdirector en ik niet!

En ik moet toegeven, stiekem was het erg leuk om weer eens lekker te kliederen! Wanneer doe je dat nou nog, als ‘verstandige’ volwassene? Nou, deze herfst dus – mét je Rotterdampas. Pak ’m er snel bij en vier ons vunzige feestje mee. Met veel plezier!

Wijzigingen zijn opgeslagen