Heerlijk om door het bos te crossen

september 2020

Pabostudent Naomi (23) en haar beste vriendin Sanne huren mountainbikes bij Outdoor Valley, om een rondje door het Bergse Bos te crossen.

‘Zo, mijn benen… Ik heb dit toch een beetje onderschat’, hijgt Naomi terwijl ze op haar mountainbike een heuvel op fietst. Achter haar werkt beste vriendin Sanne zich in het zweet. ‘Waar heb je me nu weer in meegesleept?!’ roept ze lachend.

‘Gelukkig kregen we ook een helm bij onze bike’, grapt Sanne.

‘En dat is maar goed ook, want ik ben al een paar keer gevallen’, lacht Naomi. ‘Ik gebruikte per ongeluk steeds mijn voorrem, waardoor mijn achterwiel omhoog ging; niet heel handig als je van een steile helling af rijdt, haha. Dat worden dus een paar blauwe plekken, maar dat maakt niet uit. Zullen we verder fietsen?’

Na een uur over bospaadjes en heuvels crossen, zit de training erop. De vriendinnen zijn moe, maar hebben de grootste lol gehad. Naomi: ‘Ik vond dit echt leuk om te doen. In de sportschool train ik heel gericht losse spiergroepen, maar mountainbiken is een workout voor je hele lijf. Goed voor de afwisseling én je conditie. Bovendien is het heerlijk om buiten in de frisse lucht te sporten – zeker hier: het Bergse Bos is echt prachtig! Ik zag dat je bij Outdoor Valley ook kunt klimmen, kanoën en survivallen, dus we komen hier zeker nog eens terug.’

Wijzigingen zijn opgeslagen