Groots genieten

juni 2019
Omschrijving afbeelding

Op een zonnige zaterdag maken mijn man, onze drie kinderen en ik ons klaar voor een dagje uit. En dat is maar goed ook, want de kinderen zijn niet te houden. Het zijn moppies hoor, maar halverwege het weekend kijken mijn man en ik elkaar vaak vragend aan: ‘Wat gaan we doen met de kids?’. Gelukkig hoef ik dan alleen maar even de Rotterdampas-app te openen. Zo hebben we al veel uitstapjes gedaan. En dit keer staat Madurodam op de planning! Met je Rotterdampas kun je 1x voor € 5,- het park bezoeken.

Kleine huisjes

Onderweg probeer ik mijn tweeling (4) en oudste zoon (6) uit te leggen wat Madurodam is. Kleine huisjes? Mini Nederland? Ik word wat schaapachtig aangekeken vanaf de achterbank. Bij aankomst verandert die twijfel al snel in een grote glimlach. Sam (6) is meteen onder de indruk van het grote scherm waarop de geschiedenis van George Maduro wordt geprojecteerd. Stiekem wisten mijn man en ik ook niet dat Madurodam eigenlijk een oorlogsmonument is. Prachtig in beeld gebracht én gelijk wat geleerd!

Leuk en leerzaam

Als we vervolgens naar buiten lopen, hebben we meteen een goed overzicht van het park. De kinderen mogen kiezen wat ze het eerst willen doen. En ik heb echt geprobeerd ze erlangs te sluizen, maar het wordt – je raadt het al – de speeltuin. Maar goed, zo kunnen ze lekker uitrazen terwijl mijn man en ik genieten van een kop koffie. Als de kinderen uitgespeeld zijn, hebben ze gelijk meer oog voor de gebouwen én de toelichting van papa.

Interactief

Naast het bewonderen van alle kleine huisjes, gebouwen, bruggen, molens en iconen (geweldig gemaakt!), is er nog zoveel meer te beleven in Madurodam. Ik vind het heel tof dat ook de jongste kinderen geboeid blijven door alle interactieve elementen. De kids gaan er helemaal in op: ze laten autootjes rijden, blussen brandjes, laden vrachtschepen met een bedieningspaneel, openen sluizen voor bootjes en laten kanonnen schieten. Wat een pret!

Waterpret

Gelukkig is het een zonnige dag, want de kinderen ontdekken ook al snel de waterattracties. Met hun vingers houden ze de dikke waterstralen tegen. Ze gieren het uit van de pret. Een groepje toeristen loopt snel door, de druppels ontwijkend. Wij zijn gelukkig wel wat water gewend in Nederland!

Na een supergeslaagde dag lopen we samen naar de uitgang. Vooraf dachten we binnen twee uur alles gezien te hebben, maar we hebben ons uiteindelijk uren vermaakt in Madurodam. Een dikke aanrader voor gezinnen!

Wijzigingen zijn opgeslagen