Gelukkig ben ik niet de enige kluns!

maart 2021
Julia op de BMX

Julia van den Bosch (25) uit Kralingen gaat samen met haar vriend Felix (25) skaten bij Skateland Rotterdam. Met Rotterdampas krijg je 1x gratis entree!

‘Ik ben niet zo’n held op kleine wielen, dus ik vind het best spannend om naar Skateland te gaan. Mijn vriend woont vlakbij en we fietsen er vaak langs, dus dat we nu een keer binnen gaan kijken is hartstikke leuk!’

Julia en haar vriend doen hun bescherming om

Indoor skatebaan

‘We mogen kiezen met welk materiaal we beginnen: inline skates, skateboard, step of BMX. We gaan voor ‘veilig’ en kiezen de step; dan kunnen we ons tenminste aan de stang vasthouden. Het valt me gelijk op dat het binnen ontzettend groot is met genoeg ruimte voor fanatieke skaters die coole trucjes doen. Gelukkig zie ik ook een paar beginners rondsjezen, die af en toe vallen en weer opstaan. Dat doet me goed, ben ik niet de enige kluns, haha!’

Slalommen

‘Instructeur Max heeft met oranje pionnetjes een parcours klaargezet en neemt ons op sleeptouw. Met de step maken we rondjes en komen we langs allerlei obstakels. Mountains bijvoorbeeld, die handig zijn voor het maken van sprongen en salto’s. Wij houden het bij slalommen om de pionnetjes. Dat is nog best lastig!

Daarna ruilen we de step in voor een skateboard. Felix heeft dit al eens gedaan, ik niet. Ik vind het al moeilijk om stil te staan op een board, laat staan trucjes uit te halen. En verrassing: ik ga een paar keer goed op m’n plaat, dus al snel wissel ik het skateboard in voor een BMX.’

Schuine vlakken

‘En dat is gaaf! Nu pas merk ik dat de grond ruw is, waardoor je een goede grip hebt. En dat komt goed uit, want we mogen van Max over de schuine vlakken rijden. Het is heel maf om te voelen dat je niet wegglijdt, zoals je wel met je eigen fiets op straat zou hebben. Tot slot trekken we de skates nog even aan, maar na 2,5 uur actief bezig te zijn, vinden we het mooi geweest.

Julia in actie op skates

We zijn een paar schrammen en blauwe plekken rijker, maar dat maakt niks uit. We wilden bij Skateland zo veel mogelijk proberen en daar vol voor gaan: dat is gelukt!’

Wijzigingen zijn opgeslagen