Eindelijk heb ik 'm!

januari 2019
Omschrijving afbeelding

Jason Stokker (25) is student geneeskunde, woont in Rotterdam centrum en heeft sinds twee maanden een Rotterdampas.  

‘Eén keer naar de bioscoop en ik had mijn pas er al uit!’

Waarom heb je de Rotterdampas genomen?
‘Ik was het al heel lang van plan. Bijna al mijn vrienden hebben ‘m en die doen er zo veel leuke dingen mee. Maar ik was zo druk met mijn studie, dat het er steeds niet van kwam. Twee maanden geleden gelukkig wel.’

En je hebt er geen spijt van?
‘Zeker niet. Ik woon al een paar jaar in Rotterdam, maar ik ken de stad nog niet zo goed. Dankzij de pas heb ik nu al veel meer van Rotterdam gezien. Als student betaal ik er ook maar 12,50 euro voor. Ideaal dus. Voor 2,50 euro extra krijg je de pas meteen dezelfde dag mee; dat heb ik maar gedaan. Ik heb nog zo veel in te halen. Eén keer naar de bioscoop en ik had de pas er al uit.’

Heb je al veel met de pas gedaan?
‘Ja, ik heb er meteen goed gebruik van gemaakt. Zo had ik al heel lang Blijdorp op mijn lijstje staan. Nu ben ik er eindelijk eens geweest. Het was veel groter dan ik had gedacht! Als Amsterdammer ben ik Artis gewend, maar Blijdorp is echt heel oké. Vooral de vlindertuin vond ik prachtig.’

Wat doe jij graag als het slecht weer is?
‘Ik ga heel graag naar de film. Binnenkort natuurlijk weer naar het IFFR. Maar door de pas ga ik nu ook vaker naar andere bioscopen, want je kunt overal een keer gratis naar de film. Ik ben al naar Pathé geweest. Met mijn medestudenten hebben we een soort traditie dat we na ieder tentamen naar de film gaan. En ik betaalde dan altijd het volle pond. Nu niet meer.’

Wat staat nog op je wensenlijstje?
‘Het klinkt cliché, maar de Euromast. Ook daar ben ik nog nooit op geweest. Met de pas ga ik dat binnenkort zeker doen. Verder wil ik de Kubuswoningen nog een keer van binnen zien. Gelukkig kun je daar met de pas gratis naar binnen!’

Tip van Jason
‘Wist je dat je met je Rotterdampas korting krijgt op een lidmaatschap bij Atletiekvereniging PAC? Ik dus eerst ook niet. Maar ik ga mij zeker inschrijven.’

Wijzigingen zijn opgeslagen