Eigenlijk ben je gek als je ‘m niet koopt

mei 2019
Omschrijving afbeelding

Ron (72) en Toos de Kruijff (70) wonen in Charlois. Toos heeft sinds 3 jaar een Rotterdampas, Ron heeft ‘m net aangevraagd. 

Waarom heb je de Rotterdampas genomen?
Toos: 'Veel mensen in onze omgeving hadden hem ook. En het leek me ook wel wat om gratis naar het museum en naar de film te gaan. Vanwege onze leeftijd krijgen wij ook nog eens korting op de pas. Dus je bent eigenlijk gek als je ‘m niet aanschaft.'

En toen kon jij niet achterblijven, Ron?
Ron: 'Inderdaad. We hebben nu meer vrije tijd, dus waarom niet? Ik hoorde ook dat je 25 euro korting krijgt op het lidmaatschap van Atletiekvereniging PAC. Toos en ik zijn daar allebei lid, dus zo hebben we onze pas er meteen al uit. En daarbovenop kunnen we nu natuurlijk nog een heleboel andere leuke dingen doen. Ik heb er zin in!'

Wat doen jullie graag samen?
Toos: 'We trainen dus samen bij PAC en we zijn er actief als vrijwilliger. We zitten in het bestuur en beheren de bar. Zo blijven we fit én het is gezellig, want je rent altijd samen met anderen. Daarnaast gaan we er ook graag samen op uit.'

Wat ga je als eerste doen, als je straks ook een pas hebt?
Ron: 'Pff, lastig hoor. Ik heb de Rotterdampas jaargids gelezen en er staan zoveel leuke dingen in. In elk geval lekker ijsjes eten en een tochtje met Spido. Die zie ik regelmatig voorbijkomen en dan denk ik altijd: dát lijkt me nou eens leuk.'

Hoe hou je de acties bij?
Toos: 'Ik kijk wel in het gidsje, maar daar vind je natuurlijk niet de nieuwste acties; die staan op de website. Ik heb zelf geen internet, dus vraag Ron er altijd naar. Daar wordt hij weleens gek van, haha! Maar binnenkort gaat hij zelf lekker mee.'

Wat staat er nog meer op jullie wensenlijstje?
Ron: 'Ik hou heel erg van tuinieren. Het Arboretum in Kralingen vind ik heel bijzonder. Toch ben ik er zeker twintig jaar niet geweest. Wie weet binnenkort met de Rotterdampas.'

Tip van Ron en Toos
'De botanische tuin van de TU Delft is schitterend. Daar moet je echt eens naar toe gaan, als je van bijzondere planten en bloemen houdt. Wij lopen er graag een middag rond.'

Wijzigingen zijn opgeslagen