Wonderlijke dingen op wielen

mei 2016

Eigenlijk ben ik helemaal geen autoliefhebber. Sterker nog: ik moet altijd even nadenken in wat voor auto ik zelf ook alweer rijd – was het nou een Yaris of een Aygo? Toch stond ik onlangs met veel plezier auto’s te bewonderen in automuseum Louwman in Den Haag. Mijn vriend en ik waren al vaker langs het bijzondere gebouw gefietst en nu besloten we toch eens naar binnen te gaan. Met de Rotterdampas doe je zoiets heel gemakkelijk.

In het Louwman museum vind je allerlei soorten automobielen: van de auto uit de film ‘Back to the future’ tot een Amerikaanse slee van Elvis Presley. Grondlegger van het museum is – hoe verrassend – meneer Louwman. Naast verwoed autoverzamelaar, is hij ook importeur van het bestverkochte Japanse automerk Toyota. De allereerste Toyota kun je in het museum dus ook bekijken: een onooglijk klein autootje! Het vehikel wordt onder het stro en de modder getoond, precies zoals ze het ooit in een boerenschuur in Siberië aantroffen.

Je kijkt echt je ogen uit in dit enorme gebouw. Zoveel gekke, antieke en futuristische auto’s, motoren en bussen bij elkaar. Het Louwman museum is zeker een leuk uitje, óók voor (iets grotere) kinderen. Aan de auto’s zitten is natuurlijk niet de bedoeling …

In het museum zijn regelmatig wisselende tentoonstellingen en op de begane grond is een groot restaurant waar je in het decor van Londen rond 1900 iets kunt eten en drinken. Alleen daar rondkijken is al leuk.

Het Louwman museum is met het ov goed bereikbaar. Mocht je zelf in een oldtimer rijden, dan kun je op het plein voor het museum gratis parkeren. Anders sta je voor vijf euro in de garage. De toegang tot het museum is met de Rotterdampas gratis.

Tip! Met een ov-fiets maak je vanaf Den Haag Centraal een prachtig tochtje door het Haagse Bos naar het museum. Onderweg passeer je paleis Huis ten Bosch waar binnenkort de Koninklijke familie gaat wonen.

Veel plezier!

image

 

 

image

 

 

image
Wijzigingen zijn opgeslagen