Een stukje Zuid-Frankrijk op Rotterdam-Zuid

september 2020

Herbert Visser (52) is projectassistent bij de gemeente Rotterdam, woont in Spangen en springt op de fiets naar Stadskruidentuin Rotterdamse Munt voor een tuintour.

‘Het is heerlijk weer als ik op de fiets zit naar de Stadskruidentuin op Rotterdam-Zuid. Ik heb zin in de tuintour en om me te verdiepen in al het groen dat bovenop de oude Spoortunnel aan de Rosestraat groeit. Van jongs af aan vind ik tuinieren leuk en ben ik geïnteresseerd in kruiden. Dat is me met de paplepel ingegoten.’

Plukken

‘Bij de grote roestbruine toegangshekken van de tuin wacht Ingrid me op. Ze legt me uit dat ik aan de hand van een mooie folder zelf een rondje kan maken door de tuin. Het is een uitgebreide flyer met allerlei informatie, tips, een plattegrond en vragen die je kunt beantwoorden en later checken met het antwoordvel. Ik krijg ook de opdracht mee om een aantal verschillende kruiden te plukken, want aan het eind van de tour mag ik relaxen op het terras met m’n zelfgeplukte kruidenthee.’

Verse kruidenthee

‘In de tuin staan zo’n 200 verschillende soorten kruiden, van platte peterselie en Marokkaanse munt tot salie en citroentijm. Het verbaast me vooral dat er zoveel soorten munt groeien, negen in totaal! Daar neem ik wat van mee. Na zo’n anderhalf uur door de tuin struinen, heb ik trek in thee met wat lekkers. Ik lever mijn geplukte munt met een takje tijm in en krijg een heerlijke kruidenthee met honing terug. Je proeft de versheid en de gezonde buitenlucht; veel lekkerder dan munt uit de supermarkt!’

Winkeltje

‘Met een stuk huisgemaakte cake met lavendelsiroop sluit ik m’n bezoek aan de tuin af. Dit terras is net een stukje Zuid-Frankrijk op Rotterdam-Zuid. Ik werp nog een blik in het winkeltje met zelfgemaakte producten als siroop, kruidenthee, jam en potten met kruiden voor thuis in de tuin. Voor nu laat ik het even, want ik heb al indrukken genoeg. Maar ik kom binnenkort zeker terug!’

Wijzigingen zijn opgeslagen