Een kleine Rotterdammer in Miniworld

januari 2019
Omschrijving afbeelding

Een regenachtige zondagochtend en twee jongetjes die écht even buiten moeten luchten. Wij besloten dat het de hoogste tijd was om naar Miniworld te gaan, vlakbij Rotterdam Centraal Station. En ik kan je één ding vertellen: deze overdekte miniatuurwereld was een grote hit!

Miniworld in Rotterdam

We waren nog nooit bij Miniworld geweest, maar door de verhalen van vrienden wist ik al een beetje wat we konden verwachten: een miniatuurwereld en heel veel treinen. Ze hadden me alleen niet verteld dat het zo groot zou zijn. Ik was positief verrast over de grootte van Miniworld en wat er allemaal te zien is. Zo telt Miniworld maar liefst 27.000 bewoners, 19.000 lampjes, 7.000 bomen en meer dan 1.800 treinwagons. En de oplettende kijker zal al snel zien dat er ook hele bijzondere inwoners zijn, zoals Barbapappa en andere tekenfilm-figuren. Ze zijn soms heel goed verstopt, maar daardoor extra leuk om met de jongens te spotten. Ook kun je op knopjes drukken waardoor er lapjes gaan branden in bijvoorbeeld een werkplaats. Of trommel met een knopje de stratenmakers op om weer aan het werk te gaan. Zo gaat de stad pas echt leven. Superleuk!

miniworld rotterdam

Dag en nacht in Miniworld

In Miniworld wisselen dag en nacht elkaar af. Zo wordt het elke 24 minuten weer donker en gaan de lampjes aan. De jongens vonden dit fantastisch om te zien en ik vond het vooral knap dat alles zo in detail was uitgewerkt. Ook Rotterdam is er goed vertegenwoordigd: je overziet de stad van Diergaarde Blijdorp tot de Kralingse Plas en vanaf Centraal Station naar Zuid. “Kijk mama, daar is jouw kantoor!” riep Ruben zelfs toen hij ook het oude Shell-gebouw bij Hofplein spotte.

Lucky you, met de Rotterdampas kun je 1x gratis naar Miniworld of je krijgt 50% korting op een abonnement. Normaal betaal je voor een toegangskaartje €11,95 per volwassene en €8,25 voor kinderen van 3 tot en met 11 jaar. Mooi meegenomen dus, en wat ons betreft is dit dus het ideale uitje op een regenachtige dag.

Meer tips van de Kleine Rotterdammer? Lees ook de blogs over het Kinderboekenmuseum of de Ontdekhoek.

Wijzigingen zijn opgeslagen