De tuin in

juli 2019
Omschrijving afbeelding

Lekker hoor! De zon schijnt, blauwe lucht: perfecte setting om buiten eens een frisse neus te halen. Je kunt natuurlijk chillen op een terrasje, met je vrienden buitenspelen of coole acties met je Rotterdampas doen. Maar: een wandelingetje door de natuur is ook nog niet zo verkeerd. Doe makkelijke schoenen aan, let’s go!

Oase

Langgerekte groene weilanden met koeien kom je in de stad niet snel tegen, toch is er in Rotterdam meer dan genoeg natuur te vinden. Bijvoorbeeld bij Trompenburg Arboretum in Kralingen. Jij kijkt je ogen uit: cactussen, eiken, beuken, vetplanten… En dat is nog maar het begin. Weet je wat helemaal mooi is? Met je pas krijg je onbeperkt gratis entree in deze prachtige wildernis.

Met de gids

Heb je je wandelschoenen inmiddels een beetje ingelopen? Goed zo! Dan is het tijd voor het volgende groene uitje: Historische Tuin Schoonoord. Je weet wel, daar vlakbij de Euromast. Je kunt natuurlijk op eigen houtje de tuin verkennen, maar met je pas krijg je 1x een gratis rondleiding i.s.m. Gilde Rotterdam. Zo kom jij van alles te weten over de Japanse ginko en de Amerikaanse tulpenboom. Het lijkt net alsof je op reis bent geweest!

Technische tuin

Heb je het groen van Rotterdam wel gezien? Trommel je vader, beste vriend(in) of buurman op en ga samen naar de Botanische Tuin van de TU in Delft. In deze universiteitstuin die dagelijks gebruikt wordt voor het onderzoeken van talloze planten en struiken, kun je een frisse neus halen én je plantenkennis opvijzelen. Of gewoon lekker relaxen in de zon natuurlijk. Heb je niet genoeg tijd om alle monumentale bomen te ontdekken? Geeft niks! Met de Rotterdampas krijg je namelijk onbeperkt gratis entree, dus je kunt vaak genoeg langs.

Schooieren maar!

Na al dat wandelen is het ook wel weer een keer tijd voor actie. Niet in een ‘gewone’ speeltuin. Nee, in Natuurspeeltuin De Speeldernis! Hier kun je onbeperkt in bomen klimmen, door de modder rollen en met water spelen. Vies worden is eigenlijk wel een must. Niet zo’n zin om te schooieren in de viezigheid? Dan kun je natuurlijk ook lekker een kopje koffie drinken in de kiosk of genieten van de natuur.

Zin in nog meer groen? Check dan onze sportactiviteiten in de natuur en alle andere Rotterdampasacties!

Wijzigingen zijn opgeslagen