Beestachtig avontuur

mei 2019
Omschrijving afbeelding

Dierenfreaks opgelet! Met Rotterdampas ontdek je de dierenwereld op z’n allerbest! Vlieg die grote koe om haar nek tijdens het koe-knuffelen op de boerderij of bewonder een megagroot walvisskelet in het museum. Ben jij klaar voor een überschattig of superdope dierenavontuur? Let’s go!

Op de boerderij

Tijd voor actie! Pak je klompen of regenlaarzen voor een tripje naar de groene weilanden van Bergschenhoek. Het dierenrijk verkennen doe je natuurlijk niet in de grote, drukke stad, maar op de - hoe een koe zou zeggen - ‘Boeeeee-rderij’. Dus hup, op naar Boerderij het Lansingerland! Terwijl de koeien rustig staan te grazen in de wei, kun jij een kijkje nemen in de melkveehouderij. Wil je écht alles te weten komen over onze zwart-wit gevlekte vrienden? Doe dan de fotospeurtocht en test jouw boerderijkennis. Natuurlijk mag je de dieren onderweg even aaien en voeren.

Na het zoeken geniet je van een gratis drankje op het terras met uitzicht over de weilanden vol koeien. Een goed moment om meteen je leukste foto(‘s) te delen via #rotterdampas!

Tropische vlucht

Na het struinen over de boerderij is het tijd voor een tropische bestemming! Bij Avifauna in Alphen aan den Rijn vind je allerlei exotische vogels. Had jij al eens gehoord van de ‘dubbele neushoornvogel’ of de ‘helmkasuaris’? Klinkt best spannend! Toch? Ook bekendere dieren zie je hier voorbijschuiven: de pinguïns staan vooraan als de verzorger aan komt lopen en ook de pelikanen komen op het verse voer af. Zo zie je ze wel van heel dichtbij! Luister je goed naar de verzorger als die nog wat leuke feitjes vertelt?

Beestenboel in hartje Rotterdam

Dieren bekijken is hartstikke leuk, maar nu is het tijd om er écht wat over te leren. Waar je dat doet? In een museum natuurlijk! Ja echt, je leest het goed. Bij het Natuurhistorisch Museum kun je dieren van alle kanten bekijken. En het mooie is dat ze niet wegrennen, -vliegen of -zwemmen. Loop eens een rondje door de expo ‘Zeeuwse Oerwalvissen’. Dat klinkt toch megavet?! Ook kom je in het museum van alles te weten over oude insecten, fossielen en skeletten. Trouwens, ken jij het verhaal van de domino-mus nog? Hier kun je ‘m in het echt bewonderen!

Zit jouw lievelingsdier er niet tussen? Heb jij even geluk dat je bij de beestachtig-toffe locaties Diergaarde Blijdorp of Sea Life Scheveningen korting krijgt met je Rotterdampas!

Wijzigingen zijn opgeslagen