Toetje vooraf!

juni 2016

Anneke (55) en dochter Lotte (16) genieten van een omgekeerd diner bij Soif in historisch Delfshaven.

Woonplaats
Anneke en Lotte wonen landelijk in Ommoord op de plek waar vroeger een oude boerderij stond. Anneke heeft een gezellig druk gezin met vier kinderen, drie vriendinnen van haar zoons, een man en hond Kruimel.

Werk/studie
Lotte zit op de theater havo en houdt van reizen en de wereld ontdekken. Ik ben kunstenares en geef in mijn Atelier du Jardin schilder- en tekenlessen voor volwassenen en kinderen, maar ook workshops en kinderfeestjes.

Pasgebruik
We gebruiken de pas vaak! We gaan naar musea, zoals de Kunsthal, Boijmans, het Wereldmuseum, naar de dierentuin, de bioscoop, Spido, de Kubuswoning of voor een etentje.

Op ons gemak
Lotte en ik hadden veel zin in het ‘gekke’ etentje en gingen vol enthousiasme richting historisch Delfshaven. Wanneer je bij het restaurant aankomt is er een gezellig terras met stoere steigerhouten banken. Ik let op de details en vond het prettig dat er verse bloemen en brandende kaarsjes op tafel stonden. Dat geeft een fijne sfeer. Ook de ontvangst en de bediening tijdens het eten waren warm en hartelijk. We voelden ons prima op ons gemak in Soif.

image


Zoete start

We begonnen het omgekeerde diner met het dessert en omdat ik niet kon kiezen, deelden Lotte en ik de appeltaart en karamel-notentaart van Koekela. Dat was een lekkere zoete start. Daarna kregen we een fijn voorafje; pompoensoep en voor Lotte een gevarieerde salade met kip. We zaten op een fijn plekje in de erker met zicht op de Schie. Af en toe vaart er zo'n groot schip voorbij. Dat vind ik een mooi gezicht. Ook het hoofdgerecht was prima. We kregen een botermalse moot kabeljauw met heerlijke dikke frieten van oma.

image


Nagenieten

Ik kan eigenlijk niets noemen dat beter of anders kan. Er hangt een fijne, losse sfeer waardoor je je snel thuis voelt bij Soif. Heel leuk dat we dit diner mochten testen voor Rotterdampas. Een gezellig etentje met één van mijn kinderen is zo'n moment waar ik lang van kan nagenieten. Ik ga zeker een keer terug.

Wijzigingen zijn opgeslagen