Smart fotograferen

februari 2016
Omschrijving afbeelding

Nel (59) ging op stap met fotograaf John Vane voor een workshop Smartphone Fotografie.

Woonplaats
Nel is geboren en getogen in Gouda, maar woont al jaren met plezier in Prinsenland. Met de Rotterdampas gaat ze nog wel graag naar Gouda om bijvoorbeeld een museum bezoeken.

Pasgebruik
Nel volgt graag rondleidingen: door de Markthal, de Van Nelle-Fabriek en De Rotterdam. Ze hoort dan zoveel interessante verhalen! Bij La Boca neemt ze graag koffie met appelgebak.

Haar review
“Een van mijn hobby’s is fotograferen. Ik verheugde me echt op deze workshop. Ik hoopte tips te krijgen hoe ik mooie fotomomentjes kan maken met mijn nieuwe smartphone. Het was spannend of de workshop doorging. Het regende en de lucht was grijs. Daar stonden we zondagmorgen 10 uur voor het Centraal Station. Maar ik ben optimist. Ik zou er vast iets van opsteken. Na kennismaking met de andere deelnemers en een korte uitleg, kregen we van fotograaf John gelijk een opdracht. Dat beviel mij goed.”

image

Enthousiast
“John had handige tips om interessante beelden te schieten bij typisch Nederlands weer. Niet met trucjes of filters maar gewoon door anders te kijken en gebruik te maken van het reflecterende effect op het natgeregende plein. En onder de luifel van het station stonden we toch droog. Ik ging enthousiast aan het werk. Smartphone boven mijn hoofd, smartphone op de grond. Gewoon alles uitproberen. En toen brak opeens de lucht open en ging de zon schijnen. Weer met schitterende effecten. Bij een kop koffie in Het Nieuwe Instituut bespraken we de workshop. Dat was leerzaam en ook heel gezellig!”

image


Reflectie
“Ik heb een geweldige ochtend gehad, we hadden een leuke groep mensen bij elkaar en John de fotograaf is heel gepassioneerd over zijn werk en dat brengt hij ook over. Met kleine aanwijzingen, leer je gewoon veel mooiere foto’s maken. Het had van mij veel langer mogen duren. En ja, tussen mijn foto’s zaten echt een paar mooie. Ik ben doorgegaan op dat thema reflectie.“

Wijzigingen zijn opgeslagen